Chi Neng Uden

J e    l e v e n   i n   b a l a n s 

6-daagse Chi Neng Qigongreis Andalusië 

Definitief programma 2020 volgt in november, data zijn:

donderdag 28 mei t/m dinsdag 2 juni 2020 

donderdag 1 oktober t/m dinsdag 6 oktober 2020

Energie opdoen in de natuur van Andalusië

Deze zesdaagse reis staat in het teken van Chi Neng Qigong (CNQ). De prachtige natuur en de omgeving van het Spaanse Andalusië zullen zorgen voor een extra dimensie. Een ideale combinatie van ontspannen en genieten op het fijne en prachtige landgoed 'Cortijo San Jose'. In 2018 is de accommodatie grotendeels opgeknapt door de nieuwe eigenaren Kells & Celi, ze hebben er een paradijsje van gemaakt.

Hieronder alvast een indruk van de renovaties van een paar kamers, het nieuwe zwembad en een aantal zitjes.


6 dagen genieten in Zuid-Spanje

Je verblijft in de verbouwde Spaanse olijfboerderij (Cortijo San José). Zodra je de patio van de Cortijo binnenstapt valt er iets van je af en kom je in een oase van rust. In de ochtenden, middagen en avonden staan de Chi Neng Qigong oefeningen en meditaties centraal. Op de enorme veranda waar we aan een lange tafel van het eten genieten is ook een grote lounge plek gecreëerd waar de theorie aan bod komt. Het landgoed biedt veel ruimte met overal zitjes, in de zon of heerlijk in de schaduw. De cortijo ligt op een heuvel en vanaf het elk terras heb je weidse uitzichten over de landerijen en de olijfgaarden. Het is een unieke plek die door Celi & Kells met hart en ziel worden verzorgd, dat zie je niet alleen: je voelt het ook. 

Theorie 2019 'Vijf-elementen en jouw energie'

Elke dag nemen we een element onder de loep waardoor je meer inzichten krijgt in jouw energiebalans en wat dit voor jou betekent. De Traditionele Chinese Medicijnen (TCM) verdeelt alles in de elementen Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Je leert welk effect de elementen op jou heeft, fysiek (je lichaam) en niet-fysiek (je psyche, emoties, gedachten,etc.). Met de vijf-elementen kookworkshop op zaterdag ga je leren welke ingrediënten goed en welke minder geschikt zijn. Je maakt een persoonlijke lunch én ontbijt. Je krijgt daardoor meer inzicht in je energiehuishouden en hoe je die zélf kunt verbeteren. Leer je eigen coach te zijn in het dagelijks leven!

6 dagen trainen

Chi Neng Qigong is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer die met behulp van sierlijke en ontspannen oefeningen lichaam en geest versterken. De Qigong trainingen en de meditaties worden verzorgd door Emy Kremers. Sinds 2009 geeft ze wekelijks les aan 5 groepen en in 2011 organiseerde ze haar eerste reis naar dit landgoed. Naast de maandelijkse Chi Neng Qigong stilte workshops geeft ze ook kookworkshops volgens de TCM 5-elementen voedingsleer en verzorgd ze de praktijgdag als gastdocent bij Total Healt in de opleiding Chinfood. Met deze veelvuldige ervaring neemt ze jou mee op reis naar je binnenste. Elke ochtend trainen we terwijl de zon opkomt, de zachte begeleiding en oefeningen brengen jou in een diepere staat van zijn. Ook de oefening de 'Cranes Walk' komt dagelijks terug. Deze loopmediatie doen we samen tussen de palmbomen op de patio waarbij we in een flow komen op prachtige muziek. De kunst van Emy is om eenieder op eigen kunnen en op eigen niveau te begeleiden. Met haar zachte stem en duidelijke instructies zal ze jezelf doen verwonderen wat jij wellicht niet voor mogelijk acht.

Kijk op Qigongreizen.nl voor een uitgebreide impressie >>

Programma

Stadsbezoek 2019

We gaan op zondag naar Sevilla, samen maken per fiets kennis met deze prachtige stad. Een gids zal ons meenemen naar o.a. Place de Espana, Metropol Parasol, La Giralda en Santa Cruz en als er nog tijd over is kunnen we ronddwalen door het paleis en de tuinen van Real Alcázar. Samen lunchen we in een van de smalle straatjes in de oude stadswijk. 

Kijk op www.qigongreizen.nl voor een uitgebreide impressie >>

Prijs

€ 995,00 per persoon*  (all inclusive)   

De groep bestaat uit maximaal 12 personen (exl. begeleiding). Je slaapt in een 2- of 3-persoonskamer. Je betaalt 395 euro aan en daarmee sta je op de deelnemerslijst. Het restbedrag voldoe je 6 weken voor vertrek.

Vliegtijden Transavia Eindhoven-Malaga | heenreis: 15.10 - 18.00 uur | terugreis: 18.45 - 21.40 uur

(het is uiteraard ook mogelijk om via een ander vliegveld naar Malaga te komen, houd wel rekening met de tijden i.v.m. de transfers van en naar het Landgoed) 

Let op: vanaf 10 weken voor vertrek kunnen wij de vluchten niet meer garanderen en is de totaalprijs van deze reis altijd op aanvraag. 

Inclusief 

Retour vliegtickets, alleen handbagage in vliegtuig 

Vervoer vanaf vliegveld Malaga naar Accommodatie en stadsuitje Sevilla

overnachtingen in Cortijo San José op basis van een 2 of 3-persoons suite (1-persoons bedden) 

5x ontbijt (incl. koffie/thee, jus d'orange, melk), 4x lunch, 5x diners (incl. water, frisdrank, excl. alcoholische drank) 

Tijdens de hele reis professionele CNQ instructrice 

Theorie: lezingen TCM filosofie vijf-elementen filosofie

Vijf-elementen kookworkshop TCM

Exclusief 

Persoonlijke uitgaven en uitgaven die niet staan onder 'prijs inclusief'

Je uitgave tijdens het stadsbezoek Sevilla, o.a. fietstour, lunch, terras uitgaven en evt. entree Real Alcázar

Persoonlijke verzekeringen (o.a. ziektekosten, reisverzekering: incl. repatriëring en annulerings-verzekering)  

Meerprijs vlucht vanaf een ander vliegveld gaat in overleg en onder voorbehoud 

Indien je met 2 personen een 2-persoonskamer wenst dan betaal je 100 euro pp toeslag


Plan samen je eigen Qigongvakantie

Wil je graag een Qigongvakantie plannen met een groepje vrienden/collega's en komt bovenstaande periode niet uit? 

Dan kijken we gezamenlijk naar jouw data. 

Bel Emy op 06-53785015.

 Reviews 

Joke | Qigongreis 2017 : Het waren bijzondere dagen tijdens de Qigongreis in september. Alles was uitstekend opgezet door Emy; heerlijk chinengen op diverse momenten van de dag, verhelderende uitleg over de 5 elementen leer, lekker relaxen. En dat alles op een mooie locatie met leuke zitjes om te genieten van de fraaie uitzichten en heerlijke maaltijden verzorgd door Kells en Celi. En las but not least; het was een erg fijne groep dames! Ik heb er mooie en dankbare herinneringen aan.

Joke - Qigongreis mei 2017Voor een ieder die van rust, ruimte en spirituele ontwikkeling houdt - met de beide benen op de vloer - is dit een hele mooie en rijke ervaring. Het heeft lang geduurd voor ik uiteindelijk ben meegegaan met Emy op deze Qigongreis. Ik ben super blij dat het uiteindelijk nu gelukt was. Het was een heerlijke ontspannen mooie warme vakantie. Met liefdevolle medereizigers op een mooi landgoed. De gastvrouw en heer hebben ons echt verend en met al onze wensen rekening gehouden. Super lieve, spontane mensen die hun gasten een thuis gevoel geven. En dat samen met de enthousiaste lieve en warme Emy die ons door de oefeningen leiden en ons wegwijs maakte in de theorie van de 6 elementenfilosofie maakt dat het een heerlijke ontspannen mooie vakantie was. Alles was super geregeld door haar. Top! Een echte aanrader.

P.R en R.R | deelnemers 6-daagse Qigongreis 2015 : Een uitstekende reis, alles verliep vlotjes en zéér relaxed. Theorie van de oefeningen niet gemist, prima om de vorm van beelden en uitwisseling te doen (De waarden van Daode). Prima accommodatie, rust en weidsheid en hartelijkheid van Gé en Susan de gastheer en -vrouw. Hippiehuisje is top. Verwachtingen zijn meer dan uitgekomen: prettige kennismaking met Qigong in een prachtige omgeving en bezoek aan steden. Mooie mix! Dit maakt dat ik door de oefeningen dichter bij mezelf kon komen en mij kon openstellen in de groep, een ontzettend fijne groep. Het was een cadeau!

Puck | Deelnemers Qigongreis 2014 en 2015 en 2016: Doe je zelf een groot kado en laat je meevoeren met deze reis. Je komt herboren terug :-)

Kitty | deelnemer Qigongreis 2015: Wat ben ik ontzettend blij met mijn spontane aanmelding. De voorpret, de reis, de plek, de oefeningen, de sfeer, het gezelschap, de napret, maar vooral: de balans en de vrede voelen en vasthouden: ik had het allemaal niet willen missen. 

Karin | deelnemer 6-daagse Qigongreis 2014 en 2015 en 2016: wéér voor herhaling vatbaar! Het was thuiskomen en nog meer genieten dan vorig jaar! 6 dagen is ook heel fijn; niet te lang niet te kort. Helemaal goed dus. 5 waarden Daode op deze manier, met de muziek en de foto’s heel fijn,  prettig en mooi. 5-elementen voedingsleer erg leuk en interessant. Nieuwsgierig naar méér. En de begeleiding: Caro, lieve warme hartelijke gezellige vrouw! Ik kan nog veel van je leren. Emy, lieve warme hartelijke gezellige vrouw én vriendin! Je hebt me mee kunnen nemen naar een ander level xxx

Carla | deelnemer 6-daagse Qigongreis 2015 en 2016: Wat een topweek, verrassend hoe de waarden van Daode op deze manier worden behandeld. Het was fijn om samen met deze groep te oefenen en Emy en Caro zijn onderdeel van de groep en dat voelt goed. Voor mij zelf te weining geoefend. De accommodatie is zeer prettig. Ik voel me weer heerlijk rustig van binnen en ben opgeladen om mijn leven weer verder te leven.

Sjaak | deelnemer 6-daagse Qigongreis 2015: De accommodatie is super, jammer van de machines op de achtergrond ivm de olijfoogst. Caro geeft volle aandacht, de diepte in met de theorie en het is mooi hoe Emy daar deskundige aandacht aan geeft tijdens de oefeningen. Een reis met inzichten, ontroering, inzichten, blijdschap en fysieke kracht.

Lianne | deelnemer Qigongreis 2015: Door alle drukte in mijn leven is het moeilijk om jezelf rust te geven en aandacht aan jezelf te geven, goed voor jezelf te zorgen. Deze 6 dagen hebben ervoor gezorgd dat mijn lichaam en geest gereset werden zodat ik er tegenaan kan. En geleerd heb dat het ook anders kan. Caro en Emy, bedankt voor de mooie week.

Ellen en Ruud | deelnemers 6-daagse Qigongreis 2011 en 2012: Op een onwaarschijnlijk mooie plek beleefden we grote stilte en rust. Omdat de temperatuur tamelijk hoog was hadden we prachtige sessies in de vroege ochtend, uitkijkend over kilometers Spaanse hoogvlakte, in een onmetelijke ruimte, zowel voor oog als oor. De reis was prima verzorgd, alles was geregeld en de accommodatie is schilderachtig en gastvrij. Het enige minpuntje was het gebrek aan airco. Heerlijk eten. De instructrice Emy Kremers is zeer kundig en ervaren. Ze roept vertrouwen op.

Caro | Qigongreis 2010, 2012, 2013 en 2014.....daarna als co-trainer: Zonder echt een cursus te volgen ben ik met Emy meegegaan op Chi Neng reis naar Spanje. Het was beide keren zo inspirerend dat ik daarna een jaar lang bijna elke dag mijn dag startte met een vaste oefening. Het vormde een rustpunt in mijn dag en hielp mij om mijn focus helder te houden. Ik kan mijn energie veel bewuster sturen dan ik voor mogelijk hield en sta daardoor veerkrachtiger in het leven. 

Chi Neng Qigong & Cortijo San José

Adem in, adem uit.

Luister naar elk geluid.

Neem de Chi in je op.  

Hoor de hop.

 

Het licht is helder en fel.

De zon verwarmt je al snel.

Met de armen wijd,

Wordt je hart verblijd.

 

Wervel voor wervel daal je af,

Nek gestrekt als een giraf.

Je handen nemen op uit de aarde,

Energie met een nieuwe waarde.

 

Licht kom je weer omhoog,

Je armen openen met een wijde boog.

Golfbewegingen maken.

In trance geraken.

 

Bij het wiegen,

Zie je van alles voorbij vliegen.

Je vindt opnieuw contact.

In jezelf wordt van alles opgepakt

 

En als de focus dan even verdwijnt,

Is er een lach die verschijnt.

Met een blij gemoed,

Wordt de zon weer begroet.

 

 Met gesloten ogen speuren,

Ontdek je prachtige kleuren.

Alles verzacht,

Herwint aan nieuwe kracht.

 

Je blijft in stilte staan,

Om los te laten, verder te gaan.

Een rustig moment,

Van alles afgewend.

 

Adem in, adem uit.

Luister naar elk geluid.

Neem de Chi in je op.  

Hoor de hop.

 

Chi Neng Cortijo San Jose,

Neem ik mijn verdere leven mee.

  

  Judith Bos 

  Groningen 

   (deelneemster 2016)

4492