Chi Neng Uden

J e    l e v e n   i n   b a l a n s 

Je lichaam liegt nooit, je darmen vertellen het je! 

Kookworkshop 09.00-14.00 uur


Voed je bacteriën - de spil in ons bestaan

Deze workshop gaat over de samenhang tussen darmbacteriën, voeding en weerstand. We bespreken de vertering van voedsel en de relatie met de dunne darm, de dikke darm en de bacteriën die aanwezig (zouden moeten) zijn. 

De microbiota van de darm beschermt jou tegen welvaartsziekten, overgewicht, ontstekingsreacties, depressiviteit en kanker. Bij deze ziektebeelden speelt de dalende darmbacteriën een belangrijke rol. Een overconsumptie van zetmeel, noten en zaden die rijk zijn aan omega 6-vetzuur draagt bij tot het ontstaan van allergieën en een afwijkende darmflora.

Darmbacteriën zetten groenten om in vetzuren die de darmwand voeden. Ze zetten vezels om in bouwstoffen. Het immuumstysteem wordt in grote mate bepaald door de darmflora. De bacteriën programmeren immuuncellen en maken hersenhormonen aan die onze gevoelens bepalen. Tijd om je darmflora te herstellen!


Wanneer de micoscopische organismen bloeien, bloeien wij ook.    Wanneer zij worstelen, worstelen wij ook 

Saskia van As

De bacteriën in je darm zetten de vezels om in vetzuren, jouw darm dient daarom zuur te zijn. 

Hoe zorg je voor je darmflora? | Welke voeding heb je nodig om je darmflora weer te herstellen? | Welke voeding zorgt voor een alkalische darm en welke eten voor een darm met een zuur milieu? | Hoe ga ik in de keuken aan de slag? | Welke recepten zijn voor het hele gezin geschikt? Al deze vragen worden op deze dag beantwoord.

In een hand-out ontvang je dé essentiële informatie zodat je leert hoe je aan de slag gaat om je darmen weer te voorzien van goed lopend ecosysteem. Zorg dat jouw darmflora weer optimaal werkt, je zult het merken aan je ontlasting. 

Wat ontvang je?

- uitgebreide uitleg over dit ecosysteem

- hand-out en recepten met eenvoudige tips

- de lunch (weldadig voor je darmen) maken we samen klaar en verorberen we om 13.00 uur

- we doen een korte Qigong-oefening

- we koken p u u r : met biologische en verantwoorde producten. 

Datum 

Dinsdag 12 december 2017

Vragen en aanmelden >>

Kosten                   : € 69,50

Kookstudio             : Statendaalder 10, Uden

Aantal deelnemers  : 4-6 (je werkt in tweetallen)


 
E-mailen
Bellen
Map
Info