Chi Neng Uden

J e    l e v e n   i n   b a l a n s 

Kookworkshop (09.00-14.00 uur)     

'Ontdek de vijf-elementenvoedingsleer' module I

 

Kook je ontbijt (voor 3 dagen) én je lunch

Waarom is koken met de 5 smaken raadzaam en wat hebben de seizoenen, onze emoties, de natuur én onze ‘eigen natuur’ daarmee te maken. Je leert in deze 1-daagse workshop te werken met kruiden en specerijen die zorgen voor een verteerbaar gerecht. Welke ingrediënten zijn goed voor mij? Wat geeft ons wel/geen energie. Waarom zijn de maag en de milt zo belangrijk en hoe weet je of je verteringsvuur optimaal is?

We koken p u u r : met biologische en verantwoorde producten. 

Heb je een gluten- of lactose intolerantie? Zeker kun je goed uit de voeten met deze voedingsleer!

We starten met een korte inleiding in de theorie om inzicht te krijgen wat het inhoud om op deze wijze te koken en koken elk een persoonlijk gevulde soep die je mee naar huis neemt voor de volgende ochtenden als ontbijt. We maken de hoeveelheid voor de komende drie dagen zodat je echt kunt ervaren wat dit ontbijt met jou doet en hoe je je voelt de hele ochtend.

Je kijkt naar de thermische werking (heet, warm, neutraal, verfrissend en koud) van ingrediënten én naar de energiestroom (de smaken bitter, zuur, zoet, scherp, zout hebben ieder een andere energiestroming) die het geeft in je lichaam. Dat is heel anders dan het tellen van koolhydraten, vitamine en mineralen en wellicht een mooie aanvulling op jouw huidige kennis over voeding! 

Door middel van een vragenlijst, die je 1,5 week voorafgaan aan de workshop ontvangt, kan ik je adviseren welke soort soep, welke granen, kruiden, groenten en vlees wel/niet bij je passen. Zo stemmen we af op jouw innerlijke natuur en brengen we balans in je eetpatroon.

Wellicht zal je afvallen, beter slapen, een goede stoelgang creëren en voel je je energieker.

Ook doen we een Qigong-oefening van 15 minuten om innerlijk tot rust te komen zodat de lunch in een ontspannen maag komt en optimaal verteerd wordt, want alleen dan kan je lichaam de energie uit de voeding halen.

We maken een lunch afgestemd op het seizoen waarin we ons bevinden.

Wat ontvang je?

- voor 3 dagen je eigen ontbijt

- (pseudo)graan soort - afgestemd op jouw interne klimaat voor in je ontbijtsoep

- we doen een Qigong-oefening 

- de lunch maken we samen klaar en verorberen we om 12.00 uur 

- heilzame recepten

Extra te bestellen - Uitgebreid voedingsadvies

Je kunt een persoonlijk voedingsadvies van Emy ontvangen. Dat is een zeer uitgebreid voedingsadvies op basis van jouw klimaat en optische bevindingen tijdens de workshop. Dit advies bestaat uit circa van 2x A4 vellen waarin wordt aangegeven welke kruiden, specerijen, groenten, granen, (evt.) vlees, fruit, etc. nu wel/niet passen in jouw voedingspatroon. De ervaring leert dat je nog lang plezier van dit advies hebt welke je telkens weer erbij kunt pakken. Dit advies ontvang je < 1 week ná de workshop en je betaalt daarvoor een speciale prijs van 35 euro (normale prijs is 55 euro). Geef bij je inschrijving aan of je dit graag wilt ontvangen.

Data

maandag 1 april - LAATSTE LOSSSE MODULE 

VANAF SEPTEMBER WORDT DE LEERGANG AANGEBODEN >> 

Vragen en aanmelden >>

Kosten                   : € 79,50

Kookstudio             : Statendaalder 10, Uden

Aantal deelnemers  : maximaal 5 

Reviews

Lydia: bij Emy heb ik de kookworkshop Voeding I volgens de vijf elementen gevolgd. Ik volg zelf de opleiding bij Jutta Koehler en omdat ik het graag beeldend wilde hebben heb ik me hiervoor opgegeven. In een ontspannen sfeer krijgt de kennis "handjes en voetjes" en ga je aan de slag met dat wat zo fijn uitgelegd wordt. Prettig om te werken in de keuken van Emy en de stimulans om buiten de gebaande paden te denken is welkom en ervaar ik als zeer prettig. Een heerlijk soepje en smakelijke lunch waren het resultaat. Dank je Emy

Agaath: Een inspirerende en vooral 'voedzame' workshop, een aanraden voor een ieder die goed voor zijn lijf wil zorgen!

Jackie: De 5-elementen kookworkshop van Emy heb ik als er zinvol en gezellig ervaren. De uitleg en de begeleiding van de workshop vond ik erg practisch en duidelijk, zodat ik er meteen in de praktijk mee aan de slag kon. 

Ardie: de workshop gaf mij nieuwe en inspirerende inzichten over voeding. 

Wiranda en Jacqueline: door jouw workshop mee te maken zijn wij veel meer bewust geworden HOE bijzonder het is om samen met een knus 'Clupke' op een andere, simpele manier gezonder te koken. Top! 

Marja: ik vond het een ontzettende leuk en inspirerende workshop, op een bijzondere originele manier gebracht. Met de heldere en duidelijke informatie ben ik echt ontzettend blij! 

Els: Leuke workshop om vanuit een ander perspectief naar voeding te kijken. 

Lidwien: 'Voor de eerste keer van mijn leven eet ik 's-morgens mijn zelfgemaakte soep met ongeveer 5 eetlepels zilvervliesrijst, rond 12.00 uur voelde ik met nog steeds verzadigd. Heerlijk'

 

Jutta Koehler (auteur van 'Ontbijt je fit' starten met de vijf elementen voeding)

Wat was ik blij om te horen dat Emy Kookworkshops aanbiedt volgens de Chinese voedingsleer. In januari 2018 heeft Emy mij als gast uigenodigd om deel te nemen aan haar module I 'Ontdekken' over de vijf elementen voeding. 

In een kleine groep had Emy aandacht voor iedereen, ze geeft zelfs de mogelijkheid om voorafgaand aan de module klachten in kaart te brengen. Ná module I ontvangt elke deelnemer een individueel voedingsadvies als men dat wil. Bijzondere indruk maakte op mij de oefening om voedingsmiddelen volgens hun element in te delen. Wat was dit mooi om te zien: ruim 90 voedingsmiddelen om te sorteren. Zo konden de deelnemers al veel nieuwe voedingsmiddelen bekijken en leren kennen. Emy weet een leuke sfeer neer te zetten met aandacht voor elke deelnemers. En natuurlijk werd aan het einde de gemaakt gerechten opgegeten. Lekker én leerzaam.  


Diploma en cijferlijst

Emy Kremers-van der Vorst
 

Prijzen zijn inclusief 21% btw

 

7872