Chi Neng Uden

J e    l e v e n   i n   b a l a n s 

Kookworkshop (09.00 - 14.00 uur) | 'Krachtsoepen voor body & mind'  

Een goede soep zit boordevol groenten, vol vezels, eiwitten, kracht en andere mooie voedingsstoffen. Als je niets anders zou koken, zou je het heel goed kunnen stellen met de grote variatie aan soepen die de 5-elementen voedingsleer aanbiedt. Op ieder moment van de dag!

Soep maken kan iedereen en is leuk door de eenvoud, er zijn dunne soepen zoals bouillon en er zijn dikke soepen, glad gepureerd als ook met stukjes. Soepen eten we vaak warm en deze zijn welkom in de winter maar we kennen ook koude of afgekoelde soepen die uitstekend voor een hete zomerdag geschikt zijn en je verteringsvuur wordt daar blij van. Juist in de zomer heeft ons verteringssysteem het zwaar te verduren. In deze workshop leer je het gebruik van kruiden en specerijen en de helende kracht van andere ingrediënten welke voedend zijn in een bepaalde seizoenen en bij disbalans.

De basis van een smaakvolle soep is een krachtige en aromatische bouillon. We laten deze 20 minuten, uren of zelfs een aantal dagen op een zacht vuur trekken. We maken in de workshop een aantal bouillons (vegetarisch) maar bereiden ook bouillons met kipkarkassen, bot en mergpijp volgens de 5-elementen voedingsleer. Beide bouillons zijn helend en geven jou veel energie welke direct voedend zijn voor bepaalde organen en dus voor BODY & MIND. Ze vullen tevens jouw Jing aan én dat is iets anders dan Yin!

We starten weer met een korte inleiding in de theorie van de 5-elementen voedingsleer, als fundament van de Traditionele Chinese Geneeskunde, zodat we deze filosofie en psychologie van ons interne steeds beter begrijpen. Bij disbalans kunnen we onder andere met voeding en Chi Neng Qigong daar verbetering in brengen. Zorg goed voor jezelf én je omgeving, kom je weer koken...want samen doen en leren is integreren!

Wat ontvang je?

- verschillende gemaakte soepen (in je bakjes neem je deze mee naar huis)

- we maken de lunch voor deze middag klaar (natuurlijk soep) afgestemd op het seizoen

- we doen een Qigong-oefening

- een uitgebreid antwoord op jouw ingezonden gezondheidsvraag, behandelen we plenair.

- informatie over soepen en haar ingrediënten in de vorm van een hand-out + recepten

DATA

Thema: ZOMER  - dinsdag 16 april 2019       

Thema: WINTER - donderdag 26 september 2019

Vragen en aanmelden >>

Kosten                   : € 79,50

Adres kookstudio    : Statendaalder 10, Uden

Aantal deelnemers  : 4-6 (je werkt in tweetallen)0120