Omdat je het waard bent

Persoonlijk voedingsadvies

INDIVIDUEEL VOEDINGSADVIES

Maak een afspraak voor jouw persoonlijke begeleiding op maat. Velen zien door de bomen het bos niet meer in voedingsland, wat is wel en wat is niet gezond en raadzaam. Er komen telkens hypes voorbij en we doen daar vaak enthousiast aan mee maar komen na verloop van tijd tot de ontdekking dat dit het óók weer niet is. Koken met de vijf-elementenvoedingsleer zou dat  wel eens kunnen zijn! Deze voedingsmethode is kijken en koken volgens oude tradities; onze (over)grootouders en de kloosters zijn bekend met deze manier van koken. In een paar generaties zijn we deze vaardigheden verleerd. Waarom gebruiken we specerijen en kruiden, waarom marineren we vlees en vis en waarmee dan én waarom leggen we de komkommer in azijn? Het kan ook best zijn dat een banaan of citroen nu even niet goed voor jou zijn omdat je kouwelijk bent van binnen. En waarom heb jij zo'n last van dat heet gekruide gerecht van gisteren en jou partner niet? Je hebt altijd trek in zoet en/of zout en misschien last van een zwaar gevoel ná de maaltijd. Daarnaast heb je lichamelijk en misschien ook mentale klachten. Jouw voeding is de brandstof van je lichaam maar kan je verteringsvuur er wel de (juiste) energie uithalen? Met deze voedingsleer gaan we aan de slag met jou als individu, je krijgt antwoord op deze vragen en het gaat je duidelijk worden als je er thuis mee aan de slag gaat. Het is eenvoudiger dan je denkt! Persoonlijke afstemming. Met de vijf-elementenvoedingsleer kijken we samen naar jou en naar jouw interne klimaat, zowel fysiek als mentaal (geestelijk). En als dat uit balans is, en dat is bij velen onder ons, ga je leren hoe dat je dat zélf kunt verbeteren. Dat gebeurt op een duidelijke en begrijpbare wijze in twee persoonlijke gesprekken in de 'Vijf-elementenstudio' bij Emy. Samen brengen we jouw wensen in kaart om te onderzoeken of en hoe we je voedingspatroon gaan aanpassen. Welke vragen heb je? Wat wil je bereiken? Met handvaten breng je je eigen lijf en geest (weer) in balans als je gaat koken met de vijf-elementen. Jij gaat er thuis mee aan de slag en misschien doen je huisgenoten wel mee, maar begin eerst bij jezelf! Hoe gaan we samen te werk? Vertel waar je tegenaanloopt en wat je lichamelijke vraagstukken zijn.


PRIJS

95 euro (incl. voorbereiding, 1 uur adviesgesprek, inleiding vijf-elemenentenvoedingsleer, document na afloop met daarin veel weetjes en tips)

4-6 weken later zien we elkaar weer. Voor dit gesprek betaal je 75 euro. Je zet al je vragen en/of opmerkingen op papier en stuurt deze per mail door vóór het vervolggesprek. Gezamenlijk kijken we waar je staat en hoe het met je gaat. We maken tevens een volgende stap naar de middagmaaltijd, jouw lunch.


unsplash